Nathalie (1987) is afgestudeerd als apotheker. Vanwege haar belangstelling in fytotherapie heeft zij tijdens haar studie stagegelopen in de NatuurApotheek en ging daar na afstuderen werken. Ze kon haar farmacologische kennis toepassen in de kruidengeneeskunde en zo diverse therapeuten, artsen en patiënten adviseren. Nathalie studeerde Chinese geneeskunde bij Academie Qing-Bai en studerende af bij Academie Bo Yi in Chinese Kruiden. Sinds 2015 voert Nathalie haar eigen praktijk en biedt kruidenconsulten aan patiënten. Daarnaast leidt zij toekomstige apothekersassistenten en verpleegkundig specialisten op. Binnen het CHE en elders verzorgt Nathalie lessen over farmacologie en kruiden.

Nathalie Beijersbergen

Harald Van der Biest studeerde de Chinese taal (1998-1999) en de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) inclusief de westerse geneeskunde (1999-2004) aan de TCG-universiteit van Hubei te Wuhan (China). Vervolgens liep hij nog een jaar acupunctuur- en kruidenstage (2004-2005) in de kliniek.

Tijdens deze 7 jaren in China leerde hij vloeiend Chinees spreken, lezen en schrijven.

Sinds eind 2005 is hij lid van de Belgian Acupunctors Federation (BAF), de Belgische beroepsvereniging van acupuncturisten, en behandelt hij fulltime patiënten in de praktijk met acupunctuur en Chinese kruiden.

Vanaf 2006 doceert hij acupunctuur aan het Opleidingsinstituut Voor Traditionele Chinese Geneeswijzen (OTCG) en de Karel de Grote-Hogeschool (KdG) beiden te Antwerpen. Hij is hoofdocent musculoskeletale aandoeningen, dermatologie, acute & cardiovasculaire aandoeningen, en assisteert stagedagen bij hypochondrische en epigastrische aandoeningen. Daarnaast geeft hij nascholing over de behandeling van infertiliteit met Chinese kruiden.

Harald van der Biest
Yan Schroën (1964) volgde opleidingen in Natuurgeneeskunde, Acupunctuur en Biochemie in Nederland en studeerde Taoïstische Filosofie en Traditionele Chinese Geneeskunde in de Volksrepubliek China. Is sinds 1991 werkzaam in verschillende praktijken en klinieken in Nederland en China. Hij was jarenlang docent en onderwijsdirecteur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze QingBai, geeft als gastdocent regelmatig lezingen in Europa en publiceert in een aantal vaktijdschriften, waaronder recent in het gerenommeerde Science. Door zijn interesse in de relatie tussen Chinese geneeswijzen en non-lineaire dynamica is hij betrokken geraakt bij het wetenschappelijk onderzoek van het Sino-Dutch Research Center for Preventive and Personalized Medicine van TNO. Voor meer informatie: www.yanschroen.com
Yan Schroën
De arts en hoogleraar dr. Cheng Qian is in China afgestudeerd in zowel de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) als in de reguliere westerse geneeskunde. Hij is internist én traditioneel Chinees geneeskundige. Niet voor niets doceert deze Chinese professor al 15 jaar aan verschillende Nederlands opleidingen voor Acupunctuur en TCM. Daarnaast is hij ook al jaren professor van WHO Center for Traditional Chinese Medicine in Beijing. Cheng geeft lessen etiologie & pathogenese in het 1e jaar, naaldtechnieken en de lessen casuïstiek, hoofdpijn en neurologie in het 3e jaar. Hij is de specialist bij uitstek in de Chinese kruidenleer en zijn perfecte uitspraak van het Chinees doet goed navolgen.
Cheng Qian
Marijke Pfeiffer is medeoprichter van TCMA, TCM-Postgraduate en het Centrum Integrale Geneeskunde. Van oorsprong is Marijke fysiotherapeut. In 1982 studeerde ze af aan het Anglo-Dutch college for acupuncture. Daarop aansluitend deed ze de 2-jarige bacheloropleiding en simultaan een 2-jarige cursus polsdiagnostiek bij dr. Shen in Londen. Later volgde Marijke de 2-jarige opleiding Chinese Kruiden geneeskunde bij het Anglo-Dutch college. Marijke doceert sinds 1987, zowel in Nederland als internationaal. Ze geeft lessen Zang Fu pathologie, Extra meridianen, cardiologie, moderne infectieziekten, auto-immuun aandoeningen en verhaalt over het terrein van de internist. Daarnaast is ze stagedocent en begeleidt ze vele praktijklessen zoals anamnese training, pols- & tongdiagnostiek en supervisie lessen. Ook geeft zij ruim 20 jaar les aan de kruidenopleiding.
Marijke Pfeiffer
Ad Herijgers is van oorsprong fysiotherapeut (1979), maar raakte al snel geïnteresseerd in de holistische visie van de traditionele Chinese geneeskunde. Studeerde als acupuncturist in 1985 af aan de European University for Traditional Chinese Medicine. Later volgde hij de 2 jarige opleiding Chinese Kruiden geneeskunde bij het Anglo-Dutch collega. Verdere specialisaties in acupunctuur, chinese kruiden geneeskunde en chinese voedingsleer volgden o.a. bij Ted Kaptchuk, Giovanni Maciocia, Subhuti Dharmananda, Julian Scott, Jeremy Ross, Dan Bensky, Charles Chace, Peter Torssell, Jake Fratkin e.a.. Volgde daarnaast nog de 5 jarige Osteopathie opleiding bij het I.A.O.. Heeft vanaf 1990 zijn eigen centrum voor Chinese geneeskunde “Bai Gong” in Zundert. Is als hoofddocent Chinese kruidengeneeskunde vanaf 1999 tot heden verbonden aan O.T.C.G. te Antwerpen.
Ad Herijgers
Peter studeerde ooit als scheikundige en werkte 20 jaar in het bedrijfsleven. In 2001 startte hij met zijn TCM opleiding: Acupunctuur en Chinese kruiden. In 2006 startte hij een eigen praktijk in Best. Peter is 5 jaar voorzitter geweest van de patiëntenvereniging “hypo maar niet happy” en geeft al jaren les in Tai Chi en Chinese verdedigingskunst. Hij geeft o.a. theorielessen Zang Fu pathologie, Shen anamnese en behandelprincipes en puntselectie. Ook geeft hij praktijklessen waaronder punt lokalisatie, naaldtechniek en de diagnostische praktijklessen gesprekstechnieken, pols- en tong en abdominale diagnostiek aan de TCMA. Zijn adagium is ‘studeren is leuk, maar studeren moet ook leuk zijn’. Bij CHE heeft hij naast diverse basislessen als specialiteit Bi-syndromen en de Shen* kruiden en formules.
Peter van Elderen
Katinka werkte jarenlang als fysiotherapeut met kinderen. In 2004 studeerde ze aan de TCMA af als acupuncturist. In 2005 rondde Katinka de kruidenopleiding af en trad ze toe tot het TCMA-docentencorps. Sinds 2006 legt ze zich volledig toe op TCM. “Eindelijk thuis! Lesgeven doe ik met heel veel plezier. Als voormalig student en dankzij de ervaringen in mijn huidige praktijk kan ik studenten pasklare lessen bieden.” Katinka heeft een eigen praktijk in Pijnacker en in Leiden. Ze geeft lessen Zang Fu pathologie, Hara diagnostiek, sportblessures en praktijklessen tong- en polsdiagnose, meridianen en anamnese. In de kruidenopleiding is zij gespecialiseerd in de pediatrie en gynaecologie en doceert hier met veel plezier, naast de basiskruiden deze speciale “topic” lessen.
Katinka van Duijn
Yuhsin behaalde in 2000 haar masters in TCM in China aan de Chengdu University of Traditional Chinese Medicine. Aansluitend liep ze een jaar stage op de gynaecologie afdeling van diezelfde universiteit. Sinds 2004 is ze lid van de NVA en werkt ze samen met haar man Gilles Stoop in een praktijk in Utrecht. Daar heeft ze zich verder gespecialiseerd in gynaecologische klachten, waaronder het begeleiden van een kinderwens. Sinds 2003 geeft ze les in Chinese kruiden. Sinds 2007 is Yuhsin verbonden aan de TCMA en geeft ze les in gynaecologie en Chinese symboliek. Ook Yuhsin geeft al vele jaren les aan de kruiden opleiding van TCM-postgraduate en heeft eveneens de afgelopen jaren gedoceerd bij CHE.
Yuhsin Chung
Als kind wist Martina al, dat ze in de gezondheidszorg wilde werken. Na haar opleiding fysiotherapie in Tsjechië realiseerde ze zich, dat het holistische idee haar het meest aansprak. In Nederland ging ze bewust op zoek ging naar een passende therapie. Die vond Martine bij The Anglo Dutch College of Acupuncture. Sinds 1998 is Martine fulltime praktiserend acupuncturist. In 1999 studeerde ze ook af in Chinese kruidengeneeskunde. Ze deed een stage in China, gericht op neurologische aandoeningen. En ze verdiepte zich in de toepassing van TCM op het gebied van gynaecologie en dermatologie. In 2007 deed zij in Engeland de postgraduate opleiding Chinese kruidengeneeskunde en dermatologie. Martina heeft een tweetal praktijken onder de naam ‘Het Chinese idee. Op de TCMA geeft zij sinds 2009 lessen KNO en respiratoir en gastro-intestinale aandoeningen in het 3e jaar. Ook geeft zij al vele jaren les aan de kruiden opleiding van TCM-postgraduate en recentelijk aan CHE.
Martina Capousek